Recycling van metalen

Metalen worden gerecycled. Dat geldt niet alleen voor de ferrometalen (de diverse ijzersoorten), maar ook voor de non-ferro metalen, zoals koper, aluminium, roestvrijstaal, speciale legeringen en de metalen uit accu’s.

Onze recyclingspecialisten controleren de metalen en zorgen dat deze worden gesorteerd op soort en kwaliteit, zodat deze op basis van die indicatie gescheiden kunnen worden. Vervolgens vindt opslag plaats binnen ons bedrijf, waar de metalen wachten op hergebruik. Metaal vindt zo zijn weg naar verschillende toepassingen in hergebruik.

Wij verwerken oud metaal tot compacte, kleine delen die weer opnieuw verwerkbaar zijn en voldoen aan de specifieke kwaliteitseisen en richtlijnen van smelterijen. Op deze wijze leveren wij dus een hergebruikt product als grondstof voor een nieuw product.

Bos Recycling voldoet aan de strengste eisen op het gebied van milieu- en recyclewetgeving. Iedere binnenkomende lading controleren wij op vervuiling en eventueel aanwezige radioactieve straling. Accu’s en andere risicodragende producten worden tijdens het ontmantelingsproces verwijderd en veilig opgeslagen in een vloeistofdichte bak.